středa 22. července 2009

nástrahy

Když se ve snu objeví emoce například strachu a v symbolech snu se skrývá konflikt, beru to vážně.
Situace: vnější, případně vnitřní situace snícího skrývá nástrahy, na které snící může zareagovat velkou nestabilitou.
Při práci se snem můžeme přistoupit k rozšifrováni snu a ptát se na to: "co potřebujeme v této chvíli nejvíc?"
Potřeba řešit sen ihned, by nás neměla nasměrovat na okamžité hledání odpovědi. První krok je uvědomění si, že v nové situaci se může bát a mít pocit vnitřního napětí. Sen může dokonce snící vytěsnit, bagatelizovat a říct si: "To byla taková blbost, ještě že jsem už vzhůru!" Případně mu dodá význam, který vypadá logicky a smysluplně. Podporuje jeho přání, jak by chtěl, aby to bylo co nejpříznivější pro jeho životní situaci. Ale to by byl výklad jako u kartářky nebo v aastrologii, bereme si jenom to dobré a to špatné neříkáme.
Například když se ve snu objeví emoce strachu a skrývá se v něm konflikt, i když snící prožívá navenek velký úspěch a daří se mu, berme vážně to. Možná snící neodečítá své možnosti úplně správně. Možná ta vnější situace skrývá nástrahy, na které snící není připravený a ani zralý je řešit. Sen vlastně říká, že může na svůj úspěch zareagovat velkou nestabilitou. Není potřeba řešit hned, proč ho ohrožuje nestabilita. To je otázka našeho ega, která hledá okamžitě odpovědi a snaží se o nějaké aktivní kroky. Ale první krok je uvědomění si, že v nové situaci se snící může bát a mít pocit vnitřního napětí. I když je to situace radostná. Je to pravdivý pocit, související s jeho prožíváním reality.
Jenom uznáním této vnitřní reality můžeme udělat druhý krok. Pravdivější a reálnější. Bere do úvahy ne jenom pocit úspěchu, ale i strachu nebo úzkosti.
Ani jeden z nich by neměl ovládnout život snícího, pocity jsou signály, naše mapa, která nás povede spolu s dalšími složkami jako jsou myšlení, vnímání a intuice dál realitou po probuzení. Druhý krok je pochopit pravdivé poselství snu a integrovat ho do vědomí.
Pocity a symboly, které jsou v konfliktu, nežádají se toho protikladu zbavovat a vytěsnit jeden pocit na úkor druhého. Hledají mezi sebou přemostění.
Třetí krok je začít budovat mezi nimi most, abychom mohli procházet mezi těmito pocity (doslova jako po mostě od jednoho břehu k druhému) a rozuměli jim. Samostatně napíšu analýzu snu k tomuto tématu. Byla to krásná práce. Sen se jmenuje Rozvázané tkaničky. Počkejte si. papa cantadora

Žádné komentáře:

Okomentovat