neděle 7. března 2010

studená voda


Část snu: ... auto smykovalo na ledě, řidič jel po zamrzlém rybníku jako blázen, ale bylo vidět, že si to neužívá. Voda v rybníce se vzedmula, jakoby se naštvala a udělala pohyb, který rozlomil led. Auto se ocitlo pod vodou i s řidičem, já jsem mu běžel pomoct. Přiběhl jsem k tomu místu, kde se auto propadlo a s lopatou se snažil rozbít led. Nechtělo se mi do vody, která byla ledová.....

Snící skočil do vody. Překvapilo ho, že se mohl pod vodou nadechnout a voda nebyla studená.... konec snu je o tom, že zachrání řidiče, kterému pomůže. Zachráněný muž poděkuje a odejde. Vlastně zachrání sebe (protože kdo jiný je v tom autě, když ne on sám).
Zajímavou částí snu je snový pocit - "voda se naštvala". Asociativní cestou jsme došli k tomu, že voda je život. Postoj snícího k životu je rozporuplný, vztahuje se k němu s pocity strachu, se zátěží svých představ o životě a iluzí. Jsou v rozporu se životem jaký je doopravdy.
Kromě jiných částí snu, bylo důležité pro snícího si uvědomit, že voda - prazáklad života není studená. Je to místo, kde se dá dýchat a překvapí ho příjemná teplota vody. Předsudky o životě a představy, které jsou negativní ho brzdí. Co potřebuje? Jeho vlastními slovy: "skočit s důvěrou v bytí (voda) , kde můžu dýchat." Snící ve snu odloži strach z "ledové vody", který mu brání přijímat proud života.
Proč se objevil sen Teď?
Aby si mohl snící užívat život, který mu nabídl nové radostné události. A tak se musí naučit se z nich radovat. Potřebuje vidět sám sebe, jako člověka, který může v bytí (voda) dýchat a plavat v příjemné vodě. Sen mu ukazuje cestu. Předvedl jeho potenciál. Nabádá ho, aby skočil. Čeká ho bezpečí.
Tak si to vychutnej... Držíme palce a těšíme se s tebou. Ať se ti daří:-).
Dobrou noc. Cantadora

Žádné komentáře:

Okomentovat