úterý 27. dubna 2010

z blogu

Moc mě zaujalo téma prognostických úvah, cituji z blogu:
.. škodolibý žert jednoho britského listu, který se ptal finančních analytiků, profesorů a studentů z ekonomických škol a vedoucích manažerů velkých firem na pravděpodobný vývoj základních ekonomických ukazatelů v dalším období. Jen tak pro odlehčení do ankety zapojili i tým londýnských popelářů. Po několika letech se prognózy jednotlivých skupin vyhodnotily proti skutečnosti - a tým popelářů se umístil na druhém místě v těsném závěsu za manažery velkých firem.

Tak to je s vnímáním reality, odborníci, kteří pracují a zapojují jenom myšlení, můžou vážit, měřit, analyzovat a nestačí to. Bez ostatních složek jako jsou emoce, vnímání a intuice to je jenom suchá teorie, kterou převálcuje realita. A o té si teď musíme všichni začít povídat. Jinak a pravdivěji.
Popeláři pravdu znají, protože se dívají na naše odpadky. Chtěla bych slyšet víc jak vidí život ze svého místa. Ve snech naši popeláři rádi a často promlouvají o tom, co jsme přes den vyhodili ze své mysli. A pak to pěkně pročistí, abychom si udrželi čistou hlavu. Tak pěkný čistý den. Cantadora

Žádné komentáře:

Okomentovat