pátek 8. října 2010

dialog 3.


Ahoj milá moje.
Pokaždé, když mluvíme o mužích, dáváš tolik rozumu do tak nerozumných věcí, jako je vztah muže a ženy. Chci se vzepřít Deméter, abych cítila, že esenci našich vztahů žen a mužů nemůže poškodit analyzování a rozumování.
Problém kritického pohledu na muže souvisí s Démétér a Persefoné zároveň. Žena se silnou Démétér může mít ve stínu Persefoné. Ta, když se to tak vezme, měla štěstí, že ji unesl Hádes Přinutil ji, aby hledala kdo je doopravdy... Matka Háda obviňovala z únosu. čím Persefoné přinutila k poslední lži, že je v podsvětí držena násilím. Přitom rozvinula svoji osobnost v podsvětí, když pomáhala duším. To podsvětí v moderním světě může být cokoli - profese, která dceři umožňuje být od matky daleko, manželství s cizincem nebo pobyt v cizině, nemoc, extrémní koníček.
Deméter v nás analyzuje vztahy mužů a žen rozumem. Ale je to jenom rozum. Nedotkne se esence toho dobrého, co je mezi mužem a ženou. Jednou jsem tě viděla zářit a stál za tím muž. Tehdy ožila tvoje Persefoné a bylo to úžasné.
Esence života je o zázraku spojení obou částí.
Tvoje Přítelkyně Cantadora

Žádné komentáře:

Okomentovat