neděle 3. října 2010

šperky

Sen snící, která mi umožnila, abych o něm psala. Moc děkuji.:
Jsem v obchodě a prodavačka chce, abych vyzkoušela nádherný šperk, který se skládá ze spony a misky. Jsou to velmi zvláštní šperky, miska je ozdoba, která se přikládá pod krk, spona patří do vlasů. Je to krásné, ale miska je zvláštní a tak si to nekoupím.

Pracujeme na snu asociativní metodou. Snící se nachází v životní etapě, kdy se zdá být vše na povrchu v pořádku, ale cítí, že se u ní startují nějaké procesy, jaké - ještě nedokáže pojmenovat.
Co znamená pro snící nabídka prodavačky?
Pro ženu znamená příležitost pro něco nového.
Symbol prodavačky je samotná snící, která si vytváří v životě nové situace.
Mísa je obecný symbol, dutá nádoba, symbol pro ženství: děloha, těhotenství.
Spona patří do vlasů, kterou sepne vlasy na krku a obnaží krk. Krk je místo zranitelnosti, křehkosti.
Mateřství je pro ženu důležité, uvažuje o něm, ale ve snu to ještě nechce a šperk nekoupí. Spona ji upozorňuje na zranitelnost a křehkost. Je to překvapující, že sen odkrývá její nepřipravenost na tento krok.
Na vědomé úrovni se k tomu staví jinak, než tomu napovídá sen. Sen ukazuje, že obecně přijatý názor o kráse mateřství a jeho zázraku - symbol šperků, zatím nemůže přijmout. Šperk je příliš zvláštní a na příležitost k něčemu novému zatím není připravena.

Kompenzační funkce snu se ptá: čeho je v životě snící příliš?

- Tlačí na sebe příliš?
- Všeobecně přijímaný postoj k mateřství je potřeba přehodnotit a najít si vlastní cestu k dítěti a mateřství.
- Uvědomit si co snící teď opravdu potřebuje a chce.

Obsah snu snící uklidnil a vede ke spomalení v běžném životě, nenakládat si tolik na sebe.

Mýtus o tom, jak je těhotenství krásné je pro mnohé mladé ženy pravdou jenom napůl. V období před otěhotněním nebo během těhotenství právě kvůli svým nezpracovaným vztahům se zdají ženám silné sny. Tyto sny kompenzačně pracují na změně postoje k některým důležitým osobám a situacím. Příkladem je práce s jinou snící, která si ujasnila své vztahy k rodině v práci se sérií svých snů a následně měla závěrečný sen o narození vlastní holčičky. Nádherným završením společné práce bylo, že další měsíc otěhotněla. Teď je maminkou krásného chlapečka, zdravého a hravého.

Dobrou noc. Cantadora



Žádné komentáře:

Okomentovat