středa 2. února 2011

Maharashiho efekt




Netvrdím, ze toto je jediné vysvětlení toho, co níže popíšu, ale je prokázané, že energie, které vyzařujeme, můžou působit na okolí. Dnes je to už neoddiskutovatelný jev.

Cituji z knihy Zákon rezonance od Pierre Franckha.

... V roce 1972 byla pod vedením Maharishi Maheshe Yogiho ve více než 24 severoamerických městech s více než 10 000 obyvateli provedena velmi zajímavá studie. Maharishi prohlásil, že násilí a vloupání podstatně klesnou, když se v každém ze zúčastněných měst bude pouze 1 % obyvatelstva věnovat meditační technice tzv. transcendentální meditaci. Tato meditace spočívá v naladění na vnitřní pocit míru. Maharishi vycházel z toho, že se vnitřní mír, který účastníci meditace v sobě vytvoří, následně projeví i v jejich okolí. Výsledky byly víc než překvapující: Ačkoliv se této studie zúčastnilo vždy jen 1 % obyvatelstva, bylo možné změnu jednoznačně změřit. Po dobu, během níž meditace probíhala, se ulice zklidnily. Bylo méně vloupání, méně násilí a dokonce i nehod. I na pohotovosti v nemocnici bylo méně práce. .. Tento výsledek byl zjištěn ve všech 24 městech. Nejednalo se tedy o žádnou výjimku. A i když se tyto výsledky nedají vědecky podložit, nemůžou se ani mlčky přejít. Tento fenomén je od té doby pojmenován jako "Maharashiho efekt".


.... Stačí pouze vzorek 1 % z obyvatelstva, na které chceme zapůsobit. ... Na 1 milion obyvatel je to 100 osob.... Myslete na to, že jen 100 osob stačí k tomu, aby změnila chování skupina 1 milionu lidí. .... K tomu, abychom ovlivnili veškeré obyvatelstvo světa. tj. zhruba 7 miliard lidí, stačí pouze 7 000 lidí."

Zní to jako fikce, ale kvantová fyzika a bioenergetika mají pro to přirozené vysvětlení. Naše vnitřní přesvědčení vyzařuje energii, která se ve skupině násobí...

Naše sny, které se během spánku vynořují z nevědomí, jsou taky zásobárnou energie. Energie, která nás ovlivňuje během dne a zprostředkovává náš další vývoj, určuje naše konání a naslouchá zprávám naší duše.

Je dobře vědět, že můžeme svojí energií přispět k vyladění prostředí. Jak, to už je na každém z nás.
Cantadora












2 komentáře:

  1. Zdravím,
    Nepochybuji o existenci Maharashiho efektu, nicméně bych rád poukázal na chybu z oblasti počtů na základní škole. Jedno procento z jednoho milionu se opravdu nerovná sto, stejně jako 7000 lidí neovlivní 7 miliard ale pouze 700 000.
    Ach ty počty...
    Pavel z.

    OdpovědětVymazat
  2. MIly Pavle, dekuji za upozorneni, citace je citace. Na vyznamu obsahu se ani touto chybou nic nemeni. Dekuji za pozornost a bdelost. Cantadora

    OdpovědětVymazat