středa 23. března 2011

tekuté písky

Sen: Žena na poušti vidí startovat UFO, je to neidentifikovatelný útvar. Start probíhá jako vlnění energie. Vlnění štěpí písek na jemný prášek a proměňuje barvu písku na celé barevné spektrum. Písky začínají téct směrem  k ní a rozšiřují se pouští. Cítí, že když se dostanou vlny tekutých písků k ní, utopí se. Není žádná naděje na záchranu.
Sen v ženě vyvolá pocit - překvapení,  naléhavost situace, která nemá řešení a je neznámá. Opožděně v ní vyvolá  strach.
Tekuté písky jsou podle Betty Bethards v knížce Snář - symboly pro sebeporozumění výrazem pro strach, který snící svírá a nese jej všude, kam jde.
Snící neměla přístup ke svému strachu, byla překvapená  výkladem. Navenek působila velmi odvážně. Sen o tekutém písku odstartoval její snahu podívat se na svůj strach. Postupně se v jejím životě začal odkrývat. Bylo to hodně bolestivé. Vzpomněla si , jak se bála rodičovského trestu. Dokázala to překonat únikem do fantazie.  Přestavovala si sebe jako odvážnou kosmonautku, pilotku, prezidentku. Hádky, konflikty rodičů, nároky které na ní jako malé dítě rodiče nakládali, se vracely postupně. Snící vzpomínala na ten těžký pocit ochromení a strachu, který ji svazoval ruce a nohy. Postupně strach spoutala a vytěsnila.
Navenek se jí povedlo stát se emancipovanou a odvážnou dívkou a později silnou ženou.
Až sny začali říkat něco jiného. Tento byl první, který odstartoval téma strachu.
Vnitřní strach se nedá udržet celoživotně v nevědomí. Snící se učí postupně důvěřovat svým snům, brát  vážně symbol tekutých písků. Už delší dobu hledá cestu k hluboce ukrytému strachu.
Neodolala jsem tomu kreativnímu zobrazení symbolu pro strach: TEKUTÉ písky. A kdo jej nezná? Dokonce i Nebojsa šel hledat strach do světa.
Zen říká, když máš z něčeho strach, tak se na to podívej přímo. Snící začala být velmi citlivá k sobě. Začala se dívat na svůj strach. Uvědomila si, jak se nemá ráda. Nutí se k výkonům, které ji vyčerpávají. Jde do aktivit, které jí stojí mnoho sil a energie, jenom aby neukázala strach. Cítila  únavu, nesla v sobě strach, který ji tlačil dolu, ztrácela oporu pod nohami. To vše proto, aby necítila svoji slabost a bezmoc.
Jsme ve fázi, že snící sundala masku odvahy, aby našla to, co doopravdy potřebuje. Je teď  schopná živit a láskyplně opečovávat svoji bojácnou holčičku. Narovnává tak proces, když  nelidsky nutila svoji dospělou ženu necítit ohrožení, které v práci i doma popírá.
Dobrou noc. Cantadora

Žádné komentáře:

Okomentovat