čtvrtek 13. října 2011

radost

Máme čtyři základní emoce, které jsou fyziologicky měřitelné u lidí na všech kontinentech a sdílíme je při různých stimulech a podnětech všichni.
Hněv
Radost
Smutek
Strach
Teď se věnujeme emoci hněvu se skupinou lidí, kteří mají odvahu projít zenovou cestu Objevování hněvu spolu se mnou a mojí kolegyní Katkou.
Práce je to náročná, jako každá dobrodružná cesta na neznámé území. Obsahuje prvek strachu, smutku, hněvu, překvapení i radosti. Je to dobrodružství, které člověk cítí až v kostech.
Včera jsem byla silně oslovená účastnicí, která je už na světě déle. Indiáni by o ní řekli, "tato žena už zažila mnoho podzimů." Při práci se konfrontovala s nejistotou, co a jestli vůbec... jí ještě život něco přinese. Přijala tento nově objevený pocit, že život má pro každého vyměřený příděl radostí a starostí. A teď pocítila nejistotu, že možná nepřijde nic dalšího. Jak se s tím dokážeme vyrovnat? Co k tomu potřebujeme, abychom to přijali? Moudrost? Pokoru?
V prosinci 21.12.2011 organizuji seminář o Radosti. Radost je do každého dne vetkaná tak, abychom unesli vše i tohle poznání.
Radost z východu sluníčka, z letu ptáka, tichého cinkání zvonku ve větru, něžný úsměv dítěte, klid z chvíle, kdy mně nic nebolí.... a co přináší Radost vám?
Mám radost, že jsem součástí lidí, kteří objevují své nezmapované území.

S láskou Cantadora

Žádné komentáře:

Okomentovat