pátek 28. února 2014

sen a vrány

Sen:
Benátky - odjíždím z hotelu. Máme sbaleno, chystáme se na cestu. Dvě auta, já a sestra, každá máme svoje. Domlouváme cestu a logistiku.  Z Itálie vezeme mrtvou vránu. Potřebuji se cestou zastavit v malé vesnici.
Platím na benzince a na účtence jsou uvedena čísla 530 a 910. U benzinky postávají zase přičmoudlí chlapíci. Říkají mi, že čísla jsou jiná, ale já si pamatuji ty správné, chtěli mě splést. Jsem dospělý muž.
V jedné místnosti je uzavřená matka mé dávné kamarádky, která nechce nic vědět a mít s námi cokoli společného. Jsem v jiné místnosti. Jsem v místnosti a čekám až kamarádka vysadí svou matku. Najednou vrána oživne a letí přímo na mne. Otevřeným zobákem zaútočí na moji pravou ruku, pohltí ji a zespodu zobákem propíchne dlaň skrz. Je to jako nálet, leknu se. Pak klidně odletí zpět do místnosti.
Práce se snem byla dlouhá a pohnutá. Pokaždé, když se za snem skrývá aspekt strašné matky, tak se to dotkne každého (jak  jinak, matku máme všichni a pak je tady Matka příroda a Gaia).
Snící prochází v životě velkými změnami souvisejícími s mateřstvím a je taky konfrontovaná s vlastní matkou. Jejich vztah je plný odstupu a konfliktů.
Cesta z Benátek domů znamená přechod z bezstarostnosti do reality. Se sestrou má blízký vztah, každá má vlastní cestu, na které se provázejí  jako samostatné bytosti. Energii na svojí cestě doplňuje zatím způsobem, který  pro snící vyjadřuje konflikty mezi tím,  jaká je realita (pravé čísla) a tím, jaké informace ji dodávají její stinné části(přičmoudlící...). Zatím se dostává do situace, že se nechává zmást. Situaci zvládá mužskou energií, ale sen aktualizuje  potřebu konfrontovat se s matkou. Matkou, která je vzdálená a nepřístupná. S aspektem strašné matky. Tato vývojová potřeba aktivuje staré poranění, protože situaci se svojí mateřskou energií a matkou vidí přes stará poranění. Donedávna toto poranění bylo přikryto bezstarostným životem, který skončil.

Vrána je posvátné zvíře, v keltské mytologii se bitev zúčastňovala bohyně Badb v podobě vrány. Odin, nejvyšší bůh keltské mytologie se radil se svými havrany Huginem a Muninem (myšlenkou a pamětí)... ale o tom napíšu samostatně.
Vrána je nejdřív mrtvá energie a snící si ji veze vzadu v autě. Až při čekání na kamarádku (svojí přátelskou část, která odmítající matku vysazuje, ale neničí) vrána ožije, aby jí vyklovala do dlaně díru, přes kterou se dívá na svět. Vidí svět přes svá poranění.  Je zablokovaná, její mateřský aspekt se nevyvíjí, čeká, nemůže pokračovat na cestě.... musí se naučit to, co už její přátelská část umí. Jak vysadit svoji matku a zůstat s ní ve spojení? To je to, co stojí před snící, aby mohla rozvíjet svoje mateřské aspekty svobodně nezatížená strašnou matkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat